Tyros 3 Reviews

Op deze Tyros 3 review pagina zullen we u van tijd tot tijd een review doen van bijzondere zaken die met de Tyros 3 te maken hebben. Dit kan een review van een DVD zijn, maar ook een review van een voice pack of van een bijzonder project. Dit kan een beschrijving zijn, maar ook bijvoorbeeld een video waar we u op attent willen maken. Kortom leuke extra's rondom de Tyros 3.

Review 1 - Stap voor Stap deel 1

Stap voor Stap deel 1 is een Duitstalige instructie DVD voor de Yamaha Tyros 3.

stap-voor-stap-hoesWij hebben als keyboardteam deze DVD voor u bekeken om te checken of de DVD een mooie aanvulling en goede handleiding zou zijn voor het leren bedienen van uw Yamaha Tyros 3. De DVD begint met de uitleg van de Super Articulation voices en legt het principe uit van de Super Articuation 2 voices uit. Dit maakt goed duidelijk wat de verschillen zijn tussen de Super Articulation voices (1) en de Super Articulation voices 2. Dit gaat verder dan alleen de 2 SA knoppen die zich naast de pitch wheels op de Yamaha Tyros 3 bevinden.

De functies van verschillende bedieningsknoppen komen vervolgens uitgebreid aan bod. De OTS (one touch setting) wordt uitgelegd, de registraties, de voice effecten, de styles en de songs functies, vocal harmony, etc.

De DVD bespreekt veel slimme trucs die u kunt toepassen, zoals het gebruiken van de multipad functie als begeleidingsspoor, of het gebruik van de vocal harmony zonder begeleiding aan te hebben. De DVD is echt een aanrader als u nog creatiever wilt omgaan met uw Tyros 3 . In principe komen alle basisfuncties aan bod en worden ook de nieuwe functies goed uitgelicht.

0.jpg

De DVD belicht ook de functies van de schuifregisters. Zo kunt u de schuifregisters niet alleen gebruiken als volume en voor drawbars, maar ook bijvoorbeeld in combinaties met styles. De functie van de toewijsbare schuifknop komt ook goed aan bod.
 
Er zijn verschillende manieren om met de registraties om te gaan en hoe u de registraties kunt gebruiken. De DVD belicht ook deze mogelijkheden uitgebreid.
De Freeze functie wordt ook uitgelegd. Ook wordt er verteld hoe u uw registraties kunt benaderen middels een nummer in te toetsen, zoals sommige van u gewend zijn vanuit bijvoorbeeld het Roland Userbank principe.
 
Kortom, een must voor de Tyros3 speler die de Duitse taal durft te trotseren en meer kennis wil krijgen van de specifieke functies van de Tyros 3. Een aanrader, namens het Muziekcentrum Oostendorp Tyros team.

U kunt de dvd’s bestellen in de webshop van Muziekcentrum Oostendorp: