Tyros 3 Features

FSX keyboard
De Yamaha Tyros3 heeft het beste klavier dat ooit voor een synthesizer keyboard gemaakt is, dit is het FSX keyboard. De toetsen gaan veel langer mee dan bij traditionele modellen. Het belangrijkste aan dit klavier is echter dat het extra aanslaggevoelig is, waardoor het qua gevoeligheid en expressie, de beste in zijn klasse is.

TFT LCD Display
De Tyros 3 is het eerste keyboard met een een hoge-resolutie, 640x480 kleur TFT (Thin Film Transistor) LCD scherm. Een groot en helder 7,5 inch beeldscherm dat alle belangrijke instellingen en parameters kraakhelder laat zien, zelfs in extreem verlichte omstandigheden. Het TFT beeldscherm heeft een enorm grote kijkhoek, wat betekent dat de instellingen altijd goed zichtbaar blijven, van welke hoek u het ook bekijkt.

Super Articulation 2
Vooral voor blaasinstrumenten in de Tyros3 is een speciale Yamaha techniek, die AEM heet, gebruikt. Deze techniek zorgt voor gedetailleerde samples van speciale expressietechnieken die blaasinstrumenten kenmerkt. Noten buigen, moduleren, het laten opgaan van twee noten in één noot en het toevoegen van specifieke nuances aan het eind van een noot is voor dit topkeyboard geen probleem.

Articulation Element Modeling (AEM)
Articulation Element Modeling (AEM) is de technologie voor het simuleren van karakteristieke klanken van instrumenten. Tijdens het spelen op de Tyros3 worden de meest geschikte geluiden in een fractie van een seconde, uit enorme hoeveelheden van karakteristieken, automatisch gekozen. Hierdoor reageert de Tyros3 op dezelfde manier als dat het akoestische instrument dat zou doen.

Intuitive, Quick-Access Sliders
Onder het LCD scherm van de Tyros3 zijn 8 schuifregelaars ingebouwd, waardoor u gemakkelijk en snel alle parameters in het scherm kunt wijzigen. Met de extra 'ASSIGN-slider' kunt u een extra functie instellen zoals volume, reverb, etc. en u kunt het snel aanpassen tijdens het spelen. Deze negen schuifschakelaars kunnen ook gebruikt worden als drawbars wanneer u een orgelsectie gaat, hierdoor kunt u helemaal uw eigen orgelsound creëren.

Two-track Hard Disk Recorder
Met de Hard Disk Recorder kunt u twee tracks over elkaar opnemen, een zogenaamde 'Main' en 'Sub'. U kunt zelfs nog meerdere tracks over elkaar heen opnemen. Zo kunt u op uw Tyros3 uw eigen nummers mixen.

Massive 80GB HDD
In de Tyros 3 zit standaard een Hard Disk van 80GB waarop u onder andere MIDI data, style data en wav bestanden kunt opslaan.

Convenient Multi Pad Sync function / Registrations and OTS Information
U kunt uw spel op de Tyros3 verfraaien door vooringestelde Multi Pads te gebruiken. Deze kunnen zelfs met Style/Song playback gesynchroniseerd worden. Het informatiescherm voor Registration Memory en One Touch Setting zorgt ervoor dat u deze presets makkelijk kunt instellen.

Voice Expandability
Hiermee kunt u extra geluiden downloaden van de Yamaha website voor op uw Tyros3. Hierdoor zijn nog meer geluiden beschikbaar. U kunt natuurlijk ook extra klanken inladen, zoals de PEMO files en de World of Key sounds (zie later op onze accessoire pagina)

High-Speed Communication
De ingebouwde LAN-aansluiting zorgt ervoor dat u uw Tyros 3 eenvoudig op het internet kunt aansluiten. De USB (2.0 high-speed) aansluitingen kunnen uw Tyros3 met computers en andere apparaten verbinden of laten communiceren.